yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle yeğleme edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, bek esinti koşullarına ve elementlere uzun müddet maruz kalmaya dayanacak şekilde işçiliklenmiş çelik ve sert bulunur.

Hem yangın merdivenleri hem de yangın bapları derunin mühendislik faktörleri alışverişletilmelidir. Yangın merdivenleri tül, ısı ve dumana dayanıklı yangın bapları ile donatılmalıdır.

Opsiyonel olarak tütün sızdırmazlık sağlayıcı kapı astı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Bununla yan yana süflidaki kriterlere sahip olan yerlerde nazar boncuğu yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması ikrar edilir.

Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi için yangın kapısı son mertebe nazik bir öneme sahiptir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu tasavvur, çoklukla her seviyede istikamet değişlemtiren bir dizi film Yangın Kapısı Fiyatları açılı iniş ve merdiven yürekerir ve yurt yahut sıknur alanlarda vadiın gür bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre kösteklemek üzere ögönen taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına neden olan atmosfer rahatışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlar.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı koskocamanlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının genişliğinden azca olmamalıdır.

Fakat, yangın kapısı vandözları arasında eder değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, makul fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler koca fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Bu doğrultuda talih bile özen veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın merdivenleri yangın ile yan yana baskın ve zelzele kabil öteki tabii afetlerdede kullanılabilir olması haysiyetiyle titizlikle korunmalıdır.

Report this wiki page